Krakov

Krakov, Poljska

već od 135€

Opis destinacije

Šarmantan Krakov će impresionirati ljubitelje antike. Glavni gradski trg, Katedrala Stanislava i Vaclava, kraljevska palata, logor smrti “Aušvic” , rudnik soli “Velička” – svakako su mesta koja ne treba zaboraviti tokom posete ovog legendarnog grada. Bilo zbog brojnih legendi koje se vezuju za ovaj grad ili zbog njegovog šarma i lepote, Krakov s pravom nazivaju magičnim gradom starog kontinenta. Krakov je grad koji će vas oduševiti. Ne samo da je to jedan od najvećih gradova Poljske, već je i grad mladih i pozitivnih ljudi i najveći univeriztetski centar Evrope. Kulturno-istorijsko nasleđe Krakova kao i ovog dela Poljske je veoma bogato. Šetajući se gradom videćete čuveni dvorac Vavel kao i kraljevski dvorac iz XVI veka.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
KRAKOV – 2 NOĆENJA

14.02.-18.02.2024
Cena - 135€

POPUST I DOPLATE
doplata za jednokrevetnu sobu 1/1 iznosi 60% od cene aranžmana

ARANŽMAN OBUHVATA
– prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
– 2 noćenja sa doručkom u Krakovu u hotelu **** u 1/2 sobama (doručak kontinentalni-samoposluživanje)
– obilaske prema programu (Krakov)
– usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
– troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA
– individualne troškove
– putno osiguranje(do 17 god – 471 din, od 18 do 70 god – 941 din, od 70 god i više – 1882 din) sa osiguranom sumom do 30000 evra
– ulaznice i fakultativne izlete

PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SE PREPORUČUJE ZA PUTOVANJE U INOSTRANSTVO RADI VAŠE SIGURNOSTI

FAKULTATIVNI IZLETI
Aušvic i Birkenau – 25 €
Rudnik soli Velička – 35 €
Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate. Organizator putovanja zadržava pravo promene fakultativnog izleta Aušvic i Birkenau na fakultativni izlet Zakopane u slučaju nedovoljnog broja putnika koje putnici nisu u obavez da prihvate.

OBAVEZNO PRIJAVLJIVANJE ZA IZLETE ZA AUŠVIC I BIRKENAU i RUDNIK SOLI VELICKA U AGENCIJI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU ZBOG REZERVACIJE TERMINA ZA GRUPE. PRIJAVA JE MOGUĆA NAJKASNIJE DVE NEDELJE PRE POČETKA PUTOVANJA. AGENCIJA NE GARANTUJE MOGUĆNOST NAKNADNE PRIJAVE ZA OVAJ IZLET TOKOM PUTOVANJA.

Smeštaj će biti u nekom od navedenih hotela ili sličnom:

HOTEL NOVOTEL KRAKOW CITY WEST 4* – www.all.accor.com

Svaki objekat iz ove ponude ima restoran, recepciju,parking, wifi internet a svaka soba ima tuš/wc/tv. Tačno ime hotela biće naknadno saopšteno.
BEOGRAD / NOVI SAD 14.02.2024.
1. DAN
Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta u 18.00h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme i mesto polaska). Vožnja do Novog Sada, odakle je planiran polazak u 19.00h (mesto polaska zavisi od broja putnika i biće naknadno saopšteno). Vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim pauzama radi odmora.

KRAKOV 15.02.2024.
2. DAN
Dolazak u Krakov u prepodnevnim satima. Po dolasku odlazak na panoramsko razgledanje grada pesice (bez ulaznica u crkve i dvorce): Dvorac Vavel (Wawel), Katedrala Sv. Stanislava i Vaclava i kraljevski dvorac iz IV veka. Šetnja glavnim trgom (jednim od najvećih srednjevekovnih trgova u Evropi i jedna od najlepših urbanističkih celina uopšte), gde se nalazi spomenik Adamu Mickjevicu- poznatom poljskom pesniku i gotička Crkva Sv. Marije, Florianska ulica. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, Predlažemo posetu Galeria Krakowska (jedan od najboljih šoping centara u Poljskoj). Noćenje.

KRAKOV - AUŠVIC 16.02.2024.
3. DAN
Doručak. Fakultativno: odlazak do Aušvica -Birkenau i obilazak jednog od najznačajnih i najtragičnijih simbola svetske istorije, koji predstavlja najveći i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke (današnji spomen muzej pod zaštitom UNESCO-a), mesto najvećeg masovnog ubistva u istoriji čovečanstva koje nosi ožiljak tamne strane ljudskog bića. Najsnažniji, najupečatljiviji i jedinsveni doživljaj koji budi mešavinu najrazličitijih osećanja od kojih ćete istovremeno biti i iznenađeni i produhovljeni i zbog čega ćete i drugima preporučiti obilazak ovog nesvakidašnjeg memorijalnog kompleksa. Jedinstvena istorijska priča koju je nemoguće prepričati, pođite sa nama, čujte i doživite! Povratak u Krakov. Slobodno vreme. Noćenje.

KRAKOV - VELIČKA 17.02.2024.
4. DAN
Doručak. Utovar prtljaga. Fakultativno: poseta rudniku soli Velička. Da li ste znali da se ispod tla Poljske krije čitavo podzemno carstvo od soli? Upoznajte tajanstvene dubine rudnika soli Veličke – neobičan podzemni slani grad, čudesan svet slanih jezera, pećina, prostorija i hodnika, kapela i još mnoga čudesa koje su stvarale generacije rudara zaposlene u najstarijem rudniku soli u Evropi. Posebno putovanje kroz rudnik počinje na 64 m a završava se na 135 m ispod nivoa zemlje uz mnogobrojne atrakcije poput slušanja Šopenove muzike, scenskih efekata, i drugih iznenađenja koje čekaju samo na Vas. Povratak u Krakov. Oko 18:00 h je predvidjen polazak sa dogovorenog mesta za Srbiju. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku prema Novom Sadu i Beogradu, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

NOVI SAD / BEOGRAD 18.02.2024.
5. DAN
Dolazak u Novi Sad / Beograd/ u ranim jutarnjim časovima. (Kraj usluga)
– 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana pre putovanja
– 40% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake mesecne rate čekovima gradjana zakljucno sa 15.05.2024

AQA

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Egipat

Provedite odmor na Crvenom moru